Ամենահզոր կանաչին, որը պայքարում է քաղցկեղի դեմ, կանխում է սրտի նոպանների առաջացումը

image_750x_67ec0abc07c2f

Հնդիկ բժիշկները պնդում են, որ ռեհանը պայքարում է օրգանիզմում առկա ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք կարող են առաջ բերել քաղցկեղ:

Համաձայն գիտական հետազոտությունների, ռեհանը ամրացնում է իմունային համակարգը: Այն օժտված է հզոր հակասեպտիկ ու հակաբակտերիալ հատկություններով:

Պաշտպանում է սիրտն ու արյունատար անոթները

Ռեհանը պարունակում է վիտամին B6-ի ու մագնեզիումի մեծ քանակություն:Մագնեզիումը կանխում է սրտի նոպանների առաջացումն ու ամրացնում է սրտանոթային համակարգը: Վիտամին B6-ը կանխում է վնասակար տարերի կուտակումը:Ավելին, այս բույսը նվազեցնում է առիթմիայի առաջացման հավանականությունն ու թուլացնում է մկանները:

Միշտ արդիական ու խոհանոցում անպակաս է ռեհանը, որն օգտագործում են և թարմ վիճակում և չորացրած: Ռեհանի օգտակար հատկությունները բազմազան են: Այն շատ օգտակար է առողջության համար:

Հետաքրքիր է, որ դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս չմոռանալ ռեհանի մասին տարվա ցանկացած եղանակի և օգտագործել գոնե չորացրած վիճակում, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ, որոնք ամրապնդում են մարդու իմունային համակարգը:

Բացի այդ, ռեհանը հարկավոր է ավելացնել ուտեստներին՝ աղիների ու ստամոքսի հիվանդություններից խուսափելու, զարկերակային ճնշումը բարձրացնելու և միզասեռական համակարգի խանգարումներից խուսափելու համար:

սակայն այս բույսը հակացուցված է որոշ խմբի մարդկանց.

– սրտամկանի ինֆարկտով,

– թրոմբոզով, թրոմբոֆլեբիտով (երակային հիվանդություն),

– հղիության և լակտացիայի ժամանակ,

– հակացուցված է հիպերտոնիայի դեպքում,

– խորհուրդ չի տրվում յոթ տարեկանից ցածր երեխաների համար,

– արյան մակարդման խանգարումներով,

– 1 և 2 աստիճան շաքարային դիաբետով հիվանդներ,

– բույսը պարունակում է սնդիկի միացություն, ուստի այն չի կարելի մեծ քանակությամբ ուտել: