Միայն ոչ սառնարանում. ահա թե որտեղ պետք է պահել լոլիկը, որպեսզի չփչանա

image_750x_M3q0d005auz7SyJw

Տնային տնտեսուհիների մեծ մասը լոլիկը պահում է սառնարանում։ Բայց այս դեպքում դրանց պահպանման ժամկետը զգալիորեն կրճատվում է։ Որպեսզի պտուղներն ավելի երկար չփչանան, արժե դրանք տեղափոխել ավելի տաք տեղ։

 

 

Բանն այն է, որ ցածր ջերմաստիճանի դեպքում լոլիկը կորցնում է բույրը և դառնում անհամ։ Իսկ բջջային թաղանթների քայքայված լինելու պատճառով միջուկը թուլանում է։

Պատուհանագոգը համարվում է այն պահելու լավագույն վայրը, քանի որ արևի լույսն օգնում է բանջարեղենին պահպանել համը։ Եվ պետք չէ դրանց կողքին վարունգ դնել՝ դրանք էթիլեն են արտանետում, ինչի պատճառով լոլիկը ավելի արագ է փչանում. նշում է Do-it-yourself Zen ալիքը։